Amit tudni érdemes

Jelen tájékoztatónkban minden fontos tudnivalót megtalálhat a szállításról, átvétel fajtáiról, fizetésről és a pénzvisszafizetési garancia feltételeiről.

Szállítás, átvétel, fizetés

Lássuk tehát, mely szállítási és átvételi módokat választhatja Nálunk, illetve annak mik az ismérvei.

  1. Házhozszállítás – GLS (1- 2 nap alatt országosan)

A házhozszállítás esetében választhatja a postai / futárszolgálati kiszállítást, amely azt jelenti, hogy a futár viszi a terméket a címre a megrendeléstől számított 1-2 munkanap alatt. Nagy előnye, hogy a futár megpróbálja telefonon felvenni a kapcsolatot, hogy időpontot egyeztessen Önnel. Nagy előnye, hogy Ön meg tudja változtatni a kiszállítás napját, illetve 1-2 órás időintervallumban megérkezik a termék, melyről értesítést kap a szállítás napján. A futár telefonszáma elérhető, illetve a tudja Önt is hívni, így a kézbesítés sikere szinte biztosítva van. Ennél a választásnál érdemes a telefont figyelni tehát! Fizetni készpénzzel és bankkártyával is lehet! A kézbesítés csak hétközben, munkanapokon történik.

  1. GLS Csomagpont/csomagautomata

Választhatja a GLS csomagpontra való szállítást is, ahol 5 napig átveheti a terméket! A csomag érkezéséről értesítést kap emailben vagy SMS-ben, ezt követően már mehet is átvenni! A fizetés bankkártyával elérhető.

Pénzvisszafizetési garancia

A webáruházunkban látható termékekre 100%-os pénzvisszafizetési garanciát adunk, ami gyakorlatban azt jelenti, hogy amennyiben gondja támadt a termék minőségével, csomagolásával akkor azt kicseréljük más termékre, esetleg a pénzt visszautaljuk Önnek.

Feltételei: a pénzvisszafizetési garanciával sajnos sokan próbálnak meg visszaélni, hogy elfogyasztják az összes tablettát, majd jelentkeznek ügyes-bajos indokokkal, hogy a pénzt utaljuk vissza számukra, így az alábbi feltételt szabtuk. Ha igénybe veszi a visszafizetési garanciát, onnantól kezdve azt az ügyfelet nem áll módunkban többször kiszolgálni és a neve, címe, IP címe, MAC adress címe alapján kitiltjuk. További feltétele az, hogy a bliszterből maximum 1 db hiányzik csak és azt előre visszaküldi számunkra. Ha több hiányzik, mint 1 db, akkor a pénzvisszafizetési garancia nem érvényesíthető!

Ha bármilyen kérdése merülne fel, keressen minket az ügyfélszolgálaton keresztül!

Vissza a termékekhez >>